Nyheter/Reportage

Laila är årets Solstipendiat

Laila Sjödin i Husum är årets Solstipendiat. Hon tilldelas utmärkelsen för sitt engagemang för bland annat Världens barn och välgörenhet.

Varje år tilldelar Örnsköldsviks kommun Solstipendet till en person som gjort något utöver det vanliga, och årets mottagare av utmärkelsen är Laila Sjödin. I många år har hon varit engagerad i Världens barn och arbetat mycket inom välgörenhet, och på senare år har hon även varit engagerad i Mångkulturellt centrums verksamhet i Husum och ses som en förebild för bland annat sin förmåga att se varje individ och skapa gemenskap..
I ett pressmeddelande från kommunen säger hon att hon är lite chockad, men stolt, över att ha fått utmärkelsen.
– Det kom lite som en chock att jag skulle få solstipendiet men jag är både glad och stolt över utmärkelsen, säger hon.

Motiveringen till att Laila får ta emot stipendiet lyder:
”Med stort engagemang har Laila Sjödin under många år arbetat ideellt för både barn och vuxna i Örnsköldsviks kommun. Laila är en förebild genom sin förmåga att se varje individ, att skapa gemenskap och att värna om sina medmänniskor med olika livsöden och nationaliteter. Laila brinner för barn och ungdomar, integration och samhället i stort. Det visar sig inte minst i alla de aktiviteter som hon varit med och anordnat i olika sammanhang. Laila har i snart 20 år samlat in pengar för Världens Barn. Hon har stått med insamlingsbössa, besökt lokala företag och anordnat aktiviteter för att samla in pengar. Laila har dessutom bjudit på hembakat fikabröd när hon sålt loppisprylar till förmån för Världens Barn. Sedan många år är Laila också engagerad i integration av vuxna och barn som kommit hit från andra länder. Laila bjuder in till aktiviteter och hjälper också till med praktiska saker."

Publicerat