Evenemang

Tända ljus på landsbygden

Årets ljusmanifestation i Gideälvdal får extra stor betydelse i den rådande pandemin. På söndag 22 november tänds marschaller både på de större orterna och i de mindre byarna. Vid förra årets premiär var syftet att visa på hur många som bor på landsbygden och som vill bo kvar där.

– I år tänder vi ljusen för att visa tacksamhet över att vi kan bo här på landsbygden och för att vi har fått välkomna så många nya människor som hittat hit, säger Marica Zetterquist, verksamhetsledare Bygdsam Gideälvdal. Vi vill dela med oss av den värme och framtidstro som finns här och även om vi inte kan vara tillsammans på samma sätt just nu kan vi alla se ljusen lysa därute och vet att någon tänker lite extra på oss.

Ljusmanifestationen, som startar kl. 18, äger rum utomhus och kommer att genomföras på ett säkert sätt, enligt rådande restriktioner. Bilder kommer att delas i Bygdsam Gideälvdals sociala medier så att många kan ta del av ljusen.
– När tiderna är som de är betyder det extra mycket att vi får sprida glädje, värme och gemenskap på det här sättet, säger Marica. Jag tror att vi alla behöver det just nu.

 

Publicerat