Du är här

2020-11-18 - Nyheter/Reportage

"Örnsköldsvik har ett vatten utöver det vanliga"

Nu under förmiddagen avgjordes finalen i Kranvattentävlingen, där man korade vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten. Det blev inte Örnsköldsvik som tog hem vinsten, men efter tävlingen står det klart att vi har ett av landets godaste vatten.

Bland de 20 kommuner som deltog i finalen så blev det Höganäs som utsågs till den kommun med det godaste Kranvattnet i landet, och att Boden hade bäst vatten i Norrland. Men Örnsköldsviks vatten klarade sig också bra. I ett pressmeddelande skriver Miva att Kranvattentävlingens jury och dess ordförande Gunilla Hultgren Karell tillkännagav att Örnsköldsviks kranvatten var något utöver det vanliga. Att Örnsköldsviks kranvatten tog sig hela vägen till final kan man även se som ett kvitto på att vi har bland det godaste kranvattnet i hela landet.
Mivas vd Gerth Mattebo säger att finalplatsen blir lite av en extra guldkant på vårt kranvatten.
– Roligt med uppmärksamhet även om vi inte segrade. Vi vet att vi har ett mycket bra vatten liksom stora delar av Norrland och Sverige, men finalplatsen sätter såklart en extra guldkant på vårt vatten. Ett vatten som dessutom är så bra att vi knappt behöver behandla det innan det levereras till våra kunder, säger Mattebo och fortsätter:
– Tävlingen är ett roligt sätt att uppmärksamma vårt viktigaste livsmedel, men med en viktig underton att verkligen uppskatta och förstå värdet av vårt dricksvatten. Att rent vatten inte gör sig självt och att vi alla måste ta hand om det för att fortsätta få ett bra – och nu till och med ett av Sveriges bästa – vatten ur kranen.

Samtliga vinnare i tävlingen var Höganäs (svensk mästare), Boden (Norrland), Flen (Svealand) och Ulricehamn (Götaland).
 

 

Dela med dig av denna artikel på: