Nyheter/Reportage

Flera anledningar att fira

Restaurang Linnea & Peter firade förra veckan åtta år i Örnsköldsvik. Och de har ytterligare anledningar till att glädjas: i oktober utsågs Peter Eriksson av Gotlands tryffelakademi till ”Årets hederstryffel” för att ha satt den gotländska tryffeln på kartan.

Han lyfter den gotländska tryffeln varje säsong, hela säsongen, till fantastiska höjder i sin kreativa matlagning”, står att läsa i motiveringen. Framöver tar han emot priset vid en ceremoni i Domkyrkan i Visby. Dessutom har restaurangen nyligen fått det fina betyget ”Mycket god klass” i en recension av restaurangguiden White Guide. Smakerna beskrivs som ”höjda en oktav rakt igenom, skapad av kockar med stor kunskap och mycket träffsäkra smaklökar”.
– Det innebär jättemycket, vi är otroligt tacksamma, speciellt i dessa coronatider, att ha kvar krogen och kunna leverera på den nivå vi gör. Vi kämpar på, ö-viks stadskärna växer och vi ser väldigt positivt på framtiden, säger Peter Eriksson.

 

Publicerat