Du är här

2020-10-23 - Teater
Foto: Markus Gårder

Komiskt kontorsdrama

Vad gör cheferna med sin makt och vad gör makten med cheferna? 11 november visas ”Chefen” på Folkan Teater med Frida Hallgren i huvudrollen som mellanchefen Jenny.

Frida Hallgren har vi kunnat se i en rad olika sammanhang både på scen, film och tv. Bland annat som Lena i Kay Pollaks ”Så som i himmelen” och ”Så ock på jorden”, som Lottie Friman i tv-serien Fröken Frimans krig samt som Bella i Solsidan, i både filmen och tv-serien.

I en samproduktion mellan Riksteatern och Kulturhuset Stadsteatern spelar Frida Hallgren nu mellanchefen Jenny i ett absurt, komiskt och mörkt kontorsdrama om våra innersta begär.

Föreställningen beskrivs som en surrealistisk samtidsskildring på managementspråk. Det handlar om kroppar och kostymer, om att dominera och domineras. Och om skräpmail, uppfuckade powerpointpresentationer och medarbetarsamtal från helvetet.
– Vi ser mycket fram emot att cheferna i det här dramat får möta publiken ute i landet. Det kommer att vara konstfulla powerpoints och en gigantisk whiteboard, men de frågor historien kretsar kring har egentligen gestaltats på teatern genom årtusenden. Chefen eller ledaren är en gammal dramatisk gestalt. Och just för att det är så omöjligt att reda ut maktens beteenden och relationer så måste vi väl fortsätta trassla med det på scen-golvet, säger regissören och manusförfattaren Malin Axelsson.

Förutom Frida Hallgren medverkar Caroline Rauf, Angelika Prick, Anders Johannison och Mattias Silvell. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

 

Dela med dig av denna artikel på: