Du är här

2020-10-15 - Näringsliv

Rekordår för Höga Kusten trots pandemin

Trots pandemikriser och inreseförbud så ser Höga Kusten ändå ut att ha lyckats slå rekord i sommar. Enligt preliminära siffror från Höga Kusten Destinationsutveckling så sågs nämligen rekordmånga svenska gäster under juli och augusti.

I mitten på juni lättades de reserestriktioner som regeringen införde i våras på grund av den rådande pandemin, och det blev tillåtet att rese inom landet igen. Lättnaden på restriktionerna ledde till att rekordmånga ”hemestrade” under sommaren och att Höga Kusten såg rekord på antalet svenska gäster.

Digitalt så såg Höga Kustens hemsida www.hogakusten.com 90 procent mer besökare än i fjol. En förstahandstitt på gästnätter i området visar att de kommersiella boendena såg ett nytt rekord på antalet svenska gäster, med ett all time high för hotellnätter under juli månad och fler besökare på campingarna under augusti jämfört med i fjol. Många av de som besökte Höga Kusten var förstagångsbesökare.
– Enskilda entreprenörer berättar om 20 till 30 % ökningar både vad gäller gästnätter och omsättning. Jag hoppas och tror att många av våra besökare hade en positiv upplevelse och att de vill återkomma till Höga Kusten igen. Vi har redan nu fått en hel del förfrågningar inför 2021, säger Maria Lundkvist, Verksamhetsledare för Höga Kusten Turistservice, i ett pressmeddelande.

Jämför man med övriga landet så har Stockholmsregionens besök minskat med 60 procent sedan i fjol, och rikssnittet för gästnätter har minskat med 32 procent för juli månad och 33 procent för augusti. Med andra ord så tycks det ha gott mycket bättre för Höga Kusten än för många andra delar av landet.

Efter nyår så kommer de slutgiltiga gästnattsiffrorna att summeras och presenteras.

 

Dela med dig av denna artikel på: