Du är här

2020-10-06 - Nyheter/Reportage
Från vänster: bakre raden från vänster Göran Brorsson, Ulla-Britt Sundin, Lars Eidenvall och Lennart Eriksson. Främre raden från vänster Vivianne Edblom, Per Sundin, Hanna Sydhage (och Allan) och Ingmar Andersson. Foto: Kristdemokraterna i Örnsköldsvik

Friska Ö-vik är årets Vitsippepristagare

Varje år delar Kristdemokraternas fullmäktigegrupp i Örnsköldsvik ut Vitsippepriset till en person eller förening som gör en insats för samhället. Årets mottagare av priset blir initativet Friska Ö-vik, representerat av de tre orienteringsklubbarna OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK.

Orienteringsklubbarna OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK har, tillsammans med samlingspartners, drivit iniativet Friska Ö-vik där kommuninvånarna har fått ge sig ut i skog och natur för att jaga stolpar. I ett pressmeddelande beskriver Kristdemokraterna initiativet som ett starkt bidrag till att förbättra folkhälsan, och inte minst i år under rådande omständigheter har Friska Ö-vik fyllt en samhällsfunktion där man sett ett rekord i deltagande med över 800 personer som registrerat sig och de stolpar de hittat. De timmar som lagts ner i arbetet är bland annat anledningen till att just Friska Ö-vik tildelats Vitsippepriset.
– Alla de ideella timmar som lagts ner under dessa år med att komma på nya områden, ta fram kartor, placera ut stolpar, fixa priser och ta in stolparna igen går inte att värdesätta. Men med det här priset i form av en speciellt framtaget skål från Bruksgodset i Banafjäl med vitsippor och skogstema vill vi uppmärksamma och lyfta alla de som engagerar sig med Friska Ö-vik, säger Hanna Sydhage, gruppledare för Kristdemokraternas fullmäktigegrupp.
– Det har blivit så många nya stigar runt vissa kontroller att vi i vissa fall till och med måste rita om kartorna - ett mycket positivt problem, kommenterar Ingmar Andersson, OK Nolaskogsarna.

I nomineringen står det bland annat:
"Att gå runt i skogen är något som många vill göra, få frisk luft, njuta av naturen, kanske hitta en svamp eller två. Men sen finns det dom som inte bara ger sig ut i skogen för egen skull utan som går för att sätta ut stolpar för att alla som bor i Örnsköldsvik ska få möjlighet att njuta av skogen på ett lite annorlunda sätt. Osjälviskt och med ett engagemang för andra människors välbefinnande.” 

Priset delades ut måndagen 28/9 vid Örnsköldsviks församlingshem. 

 

Dela med dig av denna artikel på: