Nyheter/Reportage

Stor glädje över samverkanslokal

Hemtjänstgruppen Björnen, verksam i delar av Gullänget och centrala Örnsköldsvik, har nyligen flyttat in i nya, fräscha lokaler i Hägglundsområdet.
– Det är så spännande och roligt, det här är den första fristående hemtjänstlokal vi får inviga som inte ligger i ordinärt boende – det är stort för oss, säger en sprudlande glad Lena Hurtigh, avdelningschef för ordinärt boende i kommunen, som tisdag 15 september tillsammans med övrig personal firade den officiella invigningsdagen med bubbel och snittar.

Förutom hemtjänstpersonalen ryms också det mobila teamet, vårdplaneringssköterskor, arbets- och fysioterapeuter, chefstöd samt kommunens LSS-verksamhet och sociala enhet i lokalerna som hyrs ut av Axcell Fastigheter och bland annat består av grupplokal, kontor, personalutrymmen, sammanträdesrum, vilo- och samtalsrum, tvättstuga och förråd.
– De har varit så tillmötesgående, vi har fått forma ritningen som vi vill ha det, det finns ju exempelvis särskilda regler för hur ett läkemedelsrum ska se ut. Och ta bara det att vi fått isolera vilo- och samtalsrummen och chefskontoren lite extra; för mig är det något helt unikt.
Sammanlagt verkar nu närmare 50 personer i lokalerna.
– Det här innebär väldiga samverkansvinster, inte minst mellan det mobila teamet och vårdplaneringsansvariga. Nu blir det mycket smidigare att föra dialoger med varandra, säger Lena och fortsätter:
– Vi har allt vi behöver, det enda vi har saknat är lite konst på väggarna – och det bistod Örnsköldsviks museum med alldeles nyligen.

 

Publicerat