Du är här

2020-09-24 - Evenemang
Göran Norlén, Ronnie Sahlén, Hasse Andersson, Lina Sundqvist och Kjell Larsson. Foto: Jörgen Persson

Operation Smile

200 000 barn föds runt om i världen varje år med läpp-, käk- eller gomspalt. Ibland är ansiktsmissbildningarna direkt livshotande och i de flesta fall innebär det ett liv i utanförskap. Operation Smile, en politiskt och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation, har som uppdrag att med volontära sjukvårdsinsatser utföra operationer som ger barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv.

Operation Smile har sedan starten i USA 1982 utfört 300 000 operationer och de har i dag 31 permanenta kliniker i 16 olika länder, däribland Vietnam, Filippinerna och Madagaskar. I Gullängets kyrka, onsdag 7 oktober, blir det en konsert där intäkterna går oavkortat till Operation Smile. För musiken står pianist/organist Lina Sundqvist som kompar Ronnie Sahlén – tillsammans bjuder de på Jan Sparrings mest populära sånger.

Svenska kyrkan ställer upp och tar alla kostnader för konserten och som inbjudare står Göran Norlén, Hasse Andersson och Kjell Larsson. Göran Norlén kommer under kvällen att berätta mer om Operation Smiles verksamhet.

På grund av restriktionerna för folksamlingar säljs max 50 biljetter genom förköp som hanteras av Kjell Larsson (076-823 03 07) och Lina Sundqvist (070-384 10 13).

 

Dela med dig av denna artikel på: