Du är här

2020-09-09 - Nyheter/Reportage
Foto: Lena Landar

Självtest för barn och unga

Finns det barn i hushållet som är minst sex år gammalt och visar symtom på covid-19 så är det nu möjligt att beställa hem test för egen provtagning av barnet i hemmet. Har barnet fyllt 13 år så kan de beställa hem testet själv.

Testet för egen provtagning beställer du precis som du beställer hem test för provtagning av vuxna via 1177.se där du också kan hitta mer information om covid-19 infektionen och instruktioner på hur du tar självtestet. Instruktioner följer även med testet.

Självtestet skickas inte hem direkt utan måste hämtas ut hos ett utlämningsställe. Om du själv hämtar ut testet är det viktigt att du är helt symtomfri, annars så får du hämta testet via ett ombud som du själv utser. Ombud visar både din och sin egen legitimation när de hämtar testet. Efter att testet har gjorts så lämnas det in till samma utlämningsställe där det hämtades ut. Regionen uppger att det är viktigt att testet används och lämnas in inom 90 minuter efter att det har hämtats av ombudet. Testsvar dyker sedan upp i inkorgen för din användare på 1177.se efter två arbetsdagar.

Du kan klicka här för att komma till 1177.se där du kan läsa mer om självtestet.

 

Dela med dig av denna artikel på: