Du är här

2020-09-08 - Modo Hockey

Tobias Viklund tillbaka i Modo

Under gårdagskvällen meddelade Modo att veteranbacken Tobias Viklund, som bland annat var med och tog SM-Guld till klubben under säsongen 2006/2007, efter 13 år nu återkommer till klubben.
– Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet, säger Viklund på Modos hemsida.

Tobias Viklund, 34, har gedigen erfarenhet i Modo. Utöver att ha varit med om att ta hem SM-guld i Elitserien så hade han innan det även spelat för Modo i både J18 och J20 där han också var med om att ta hem guldet under J20-serien 2004. Efter Modo så har han även spelat i Skellefteå, Frölunda och AIK, och han kommer senast från att ha spelat flera säsonger i Kontinental Hockey League. Kontraktet han tecknat med Modo sträcker sig över de tre kommande säsongerna.
– Det känns roligt och väldigt inspirerande för mig att nu fortsätta karriären i Modo Hockey. Jag har i stort sett varje år sneglat mot klubbens håll och funderat om det någonsin kommer att bli så att jag spelar här igen. Därför känns det helt fantastiskt att det nu är verklighet. Egentligen ända sedan jag gick ishockeygymnasiet och fick debutera i representationslaget har det ständigt varit aktuellt att en dag spela i Modo igen och jag har Kent Forsberg, Anders Melinder och många andra i organisationen att tacka för hela min karriär. Nu ska jag försöka att betala tillbaka all den utbildning jag har fått och som har gjort mig till den spelare jag är idag, säger Viklund själv om att komma tillbaka till Modo.

Sportchef Fredrik Glader kommenterar förvärvet:
– Det känns fantastiskt roligt att vi får tillbaka en Modo-fostrad spelare som verkligen har skaffat sig enormt mycket erfarenhet. Vi har länge haft en bra kontakt med Tobias där vi pratades vid ordentligt redan under den förra säsongen men intensifierade diskussionerna nu på den senare delen av den här sommaren. Som person är han otroligt seriös i sin träning och han står för en professionalism gällande träning och förberedelser som vi i Modo Hockey även står för. Som spelare är det en rörlig och skridskoskicklig back som utvecklats till en tvåvägsback med sin främsta styrka i det defensiva spelet. Han är rejäl i sitt spel och kommer att stärka upp vår defensiv. Det här är en spelare som är målmedveten och har en klar bild att hjälpa Modo Hockey tillbaka till SHL.

Viklund har redan anlänt till klubben och kommer att börja träna med laget idag. I Modo så kommer han att spela med tröjnummer 18.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: