Du är här

2020-09-06 - Nyheter/Reportage
En diabeteshund tillhör en av de mer ovanliga kategorierna stiftelsen delat ut bidrag till, berättar Agneta Fredriksson-Edin.

Stiftelse delar ut rekordpeng

Britt-Marie och Jakob Erikssons stiftelse, som sedan 2013 stöttar funktionsnedsatta ungdomar med medel att använda till resor, hjälpmedel och andra behov, delar i höst ut 1,3 miljoner kronor – dess hittills största summa.

– Det är mer än dubbelt så mycket än något annat år, det känns fantastiskt bra då chansen ökar att en sökande får ta del av pengarna, säger Agneta Fredriksson-Edin, ordförande i Funktionsrätt Örnsköldsvik som i fjol överlämnades uppdraget att ta emot och fördela avkastningen från makarna Erikssons stiftelse.
Under åren har medel gått till allt från smarttelefoner, elcyklar och diabetespumpar. 
– Det beror helt på vad den sökande tycker att de behöver. Ofta är det ganska stora omkostnader för familjer med funktionsnedsatta barn, så det här är en fantastisk möjlighet.
Ansökningstillfället är 31 oktober. För att kunna få bidrag ska sökande bo i Örnsköldsviks kommun, vara mellan 13 och 19 år och medlemmar i en förening inom Funktionsrätt Örnsköldsvik (Afasi, Astma-Allergi, Alzheimer, Attention, Bröstcancer, Diabetes, FUB, Hjärt-Lung, Hörselskadade, Parkinson, Psoriasis, Reumatiker, RSMH, Personskadeförbundet, Synskadade, Stroke och Döva).

 

Dela med dig av denna artikel på: