Du är här

2020-08-10 - Modo Hockey

Förstärker på herrsidan med tre spelare

Under gårdagen så meddelade Modo Hockey att de förstärker herrlaget med ytterligare tre spelare. Det rör sig om Jesper Lindgren och Aleksi Heponiemi som kommer på lån från sina klubbar i NHL, samt Aaron Gagnon som tecknat kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.

Aleksi Heponiemi (forward) och Jesper Lindgren (back) spelar både i NHL (Florida Panthers respektive Toronto Maple Leaves), men har nu tecknat lånekontrakt med Modo för spel under den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan. Jesper Lindgren har tidigare spelat för Modo och har efter att han lämnade Modo bland annat varit med att vinna mästerskapet i Liiga. 
– Jag är redo att träna med Modo och att ge allt och sen återstår det att se vad som händer med inte minst Covid 19. En sak som står klart är att jag är väldigt revanschsugen då jag var en del av truppen när Modo åkte ur SHL och jag stannade även kvar och spelade den första säsongen i HockeyAllsvenskan när vi inte presterade bra. Det skulle kännas inspirerande att hjälpa laget med en bra säsong så att klubben kan ta sig tillbaka till SHL, säger Jesper på Modos hemsida.

Heponiemi har även han en fin meritlista bakom sig. Som junior var han med och tog hem ett VM-guld till Finland, och under säsongen 2018/19 stod han för 46 poäng under 50 spelade matcher när han spelade för Kärpät i Liiga.
– Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay, kommenterar sportchef Fredrik Glader om Heponiemi.

Aaron Gagnon (forward) har spelat i både AHL, Liiga och NLA, samt även spelat för HV71 i SHL. På meritlistan finns bland annat att han var med att bli mästare med Bern under säsongen 2016/17 i NLA. Under den förra säsongen gjorde han illa foten vilket påverkade hans spel för resten av säsongen, men nu är han återställd och ser fram emot en nystart i Modo.
– Jag ser fram emot en nystart då den senaste säsongen var tuff för mig. Jag hade en väldigt bra tid i ligan både på och utanför isen men oturen var framme när jag ställde mig i vägen för ett skott och skadade foten så pass illa att i stort sett hela säsongen förstördes. Nu är jag redo för att komma till Modo Hockey och är fullt återställd och enormt laddad för spel, kommenterar Gagnon och fortsätter:
– Som spelare sätter jag alltid laget först och kommer att göra allt för att hjälpa laget vinna matcher. Jag ser mig själv som en tvåvägscenter som gillar att spela i hög fart och hjälpa mina lagkamrater över hela isen.

Aaron Gagnos kontrakt gäller för den kommande säsongen. Lånekontrakten med både Lindgren och Heponiemi är dock lite osäkra i nuläget då det är oklart hur det blir med den kommande säsongen i NHL.

 

Dela med dig av denna artikel på: