Du är här

2020-07-31 - Övrigt
Mattias Persson är en av eldsjälarna som sköter underhållet längs Gula leden. Foto: Håkan Nordström

Hallå där Mattias Persson...

... en av eldsjälarna som sköter underhållet längs Gula leden på Åsberget där A-Maze-Thing, ett av vindskydden från ARKNAT, bjuder på så väl vila som utsikt.

Hur förvaltar ni arvet från Erik "Älgen" Sjödin?
– Vi har en pott med pengar i Älgens fond och får även en del material skänkt till oss. Själv är jag med som representant för Skogslöparna. 
Vad består underhållet av?
– Framförallt röjning och skyltning. Vi har några roliga projekt på gång just nu. Vi ska säkra den branta stigen som leder ner söderut från masten där vi byter räcken och även skyltar. Stigen till Glömda dalen har varit svår att gå på grund av fallna träd, den har vi röjt upp och vi kommer att skylta bättre eftersom många missar den.
Har ni märkt av mer nedskräpning när allt fler går längs leden?
– Faktiskt inte, vi har haft lite extra koll eftersom vi testat att ta bort sopkorgar som varit svåra att hålla efter och jag tycker att det ser riktigt bra ut. Visst finns det alltid folk som lämnar skräp efter sig men det är många som hjälper till att plocka upp så det är fantastiskt att det fungerar.
Hur ser framtidsplanerna ut för leden?
– Vi har stora planer och vill öka tillgängligheten men vi är inne i en generationsväxling och behöver föryngra. Snart har vi ett swishnummer för den som bill bidra till fonden och vi har skapat den öppna Facebookgruppen "Vi som gillar Gula leden i Ö-vik". Där kan man dela med sig av sina upplevelser och bilder från leden och där finns information för den som vill hjälpa till vid våra arbetsinsatser.

 

Dela med dig av denna artikel på: