Du är här

2020-07-22 - Hörnan
Torbjörn Vårsaga (Foto: Håkan Nordström)

Hörnan: Gamla Onda Snubbar AB

DU FÖRSTÅR VÄL varför så många länder tvingar befolkningen att bära mask? Det är för att vi ska bli ännu sjukare!

NYSNINGAR OCH HOSTNINGAR är ju kroppens sätt att göra sig av med virus, men om du bär mask studsar sjukdomen tillbaka in i luftvägarna igen. Makthavarnas lömska plan är att ha ihjäl så många äldre som möjligt för att slippa undan en massa pensionsutbetalningar så att de kan köpa privata golfanläggningar för pengarna i stället.


Sådär, det var ju inte så svårt! Att fabulera ihop sin egen, hemsnickrade konspirationsteori, alltså. Jag har inga källor, ingen koll och det tog mig en halv minut att hitta på den, men eftersom jag slängde in ett påstående som lät lagom vetenskapligt kan du inte riktigt släppa tanken på att det kanske, kanske ligger något i det där. Slutklämmen om golfanläggningar blev nog lite för specifik, men resten av mitt hittepå skulle med framgång kunna lanseras på väl valda internetforum. Och om teorin får spridning kan ingen stoppa den, inte ens jag själv. Går jag ut och erkänner att den bara var ett skämt kommer det bortförklaras med att The Deep State, eller Gamla Onda Snubbar AB, har hotat mig till tystnad. (Antingen det, eller att de har klonat fram en kopia av mig och dresserat honom att hålla presskonferenser).

INTERNETREVOLUTIONEN har inneburit en guldålder för konspirationsteorier, och det finns något för alla smaker. Månlandningen ägde aldrig rum, månen är ett hologram, prins Charles är en vampyr, Elvis lever,
Michael Jackson fejkade sin död, Hitler flyttade till Argentina, pyramiderna byggdes av utomjordingar, världen styrs i hemlighet av Gamla Onda Snubbar AB och jorden är faktiskt platt, trots allt. (Om du undrar hur det där sista går ihop så har jag blivit upplyst om att Antarktis egentligen är en isvall runt världshaven och att varenda jordklotsbild är fejkad av NASA).
Men alla dessa teorier får snällt ta ett kliv åt sidan, för det enda som sprids snabbare än Covid-19 i år är teorierna om viruset. Enbart genom att läsa mina Facebookvänners inlägg har jag lärt mig följande:

1. Viruset är ett biologiskt vapen som utvecklats i ett labb av Gamla Onda Snubbar AB.
2. Viruset är i princip ofarligt, men dödstalen överdrivs av GOS AB för att skapa global panik och bana väg för en världsdiktatur.
3. Viruset har skapats av Bill Gates för att han ska få tvångsinjicera mig med spårsändar-kryddat vaccin som antingen gör mig impotent eller död, eller kanske båda.
4. Viruset sprids inte alls genom droppsmitta utan via det nya, GOS-finansierade 5G-nätet. (I alla länder utan 5G får jag anta att samma symptom orsakas av häxor i stället).

VAR FÖR SIG känns dessa teorier skrämmande – men om jag väljer att tro på alla samtidigt blir jag tvärtom lättad. För då har ju Gamla Onda Snubbar AB lagt obeskrivliga resurser på att ta fram ett biologiskt supervapen som inte blev farligare än en influensa. Vilken flopp! Därtill måste det kännas lite stressande för dem att de själva visat sig utgöra smittans främsta målgrupp … och om slutmålet är att få kränga ett ont vaccin var det ju lite korkat att släppa lös sin 5G-flunsa utan att ens ha ett vaccin i sikte.
Ja, om alla teorier stämmer har jag goda och dåliga nyheter.
Den dåliga nyheten är att det finns ett hemligt gubbgäng som vill ta över världen.
Den goda nyheten är att de är på tok för inkompetenta för att lyckas ta över mer än Skåne och en liten bit av Halland.
Med det lugnande beskedet önskar jag glad sommar till er alla!

Torbjörn Vårsaga

Dela med dig av denna artikel på: