Du är här

2020-06-09 - Modo Hockey

Ville Nieminen blir Modos nya huvudtränare

Efter att ha utryckt ett intresse för Leksand så blev det i slutet av april klart att Björn Hellkvist skulle lämna sin roll som huvudtränare för Modos herrlag. Idag meddelar Modo Hockey att de nu hittat en ersättare i form finnländaren Ville Nieminen.

43-årige Ville Nieminen är en tidigare hockeyspelare som sadlat om till att bli tränare. Som spelare har han en gedigen karriär bakom sig med bland annat över 400 spelade matcher i NHL, en Stanley Cup-seger tillsammans med Peter Forsberg, ett OS-silver, spel i KHL och över 200 intjänade poäng i Finlands högsta liga. 

Som tränare har han fem säsonger bakom sig i Finland, varav två säsonger som huvudtränare för klubben Pelicans som han under den första säsongen hjälpte till att lyfta och ta hem en tredjeplats i FM-ligan. Under sin andra säsong i Pelicans gick det dock inte lika bra för klubben vilket ledde till att Nieminen inte längre var välkommen som huvudtränare i klubben. Nu har han då istället tecknat kontrakt med Modo och ansluter som huvudtränare nu på en gång. Redan igår anlände han till Örnsköldsvik och är nu redo att leda Modo Hockey i jakten på att ta sig tillbaka till SHL.
–Jag ser mycket fram emot att vara en del av och att fortsätta bygga på det Modo Hockey skapat de senaste säsongerna i HockeyAllsvenskan. Rekryteringsprocessen har passat mig utmärkt då den varit väldigt noggrann och jag lärt mig mycket om mig själv under processens gång, kommenterar Nieminen på Modos hemsida och fortsätter:
– Modo Hockey har gett ett väldigt seriöst intryck och jag är helt på det klara med vilka förväntningar som finns på mig som huvudtränare och på gruppen av spelare som gör sig redo för den kommande säsongen. Jag känner till vilken chans Modo hade för avancemang till SHL den avbrutna säsongen och även om vi givetvis ska fortsätta på den inslagna vägen är det viktigt att påpeka det stora jobb som nu ligger framför oss. Det gäller att vi svetsar oss samman både som grupp och i sättet vi ska spela, men jag är enormt inspirerad inför uppgiften och att nu lära känna alla i laget samt alla i och omkring organisationen.

Modos sportchef Fredrik Glader kommenterar:
– Vi ser likadant på väldigt mycket vad gäller det hockeymässiga och när vi lärt känna varandra under den senaste tiden i och med rekryteringen känns det givetvis bra när han nu är på plats för att inleda sin tjänst. Det kommer att hända mycket den närmaste tiden där han går direkt in i processen med att lära känna hela organisationen och parallellt arbeta med att ta beslut framåt direkt från start. Vi har alla sett fram emot att börja arbeta tillsammans och nu är det full gas som gäller.

Nieminens tränarkontrakt med Modo gäller för de kommande två säsongerna. 

 

Dela med dig av denna artikel på: