Du är här

2020-06-01 - Modo Hockey

Meriterad kanadensare kommer till Modo

Modo Hockey meddelar idag att de värvar den erfarne kanadensiske backen Frank Corrado. Bakom sig i meritlistan ligger bland annat 76 matcher i NHL.
– En rörlig back som vi ser en stor offensiv uppsida med. Han kan spela alla spelformer och har en erfarenhet som kommer att vara nyttig i laget och i backbesättningen, kommenterar sportchef Fredrik Glader på Modos hemsida.

Det har ryktats en del kring Frank Corrado, men nu är det klart att han kommer till Modo för spel under den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. Den kanadensiske 27-åringen har gedigen erfarenhet bakom sig med 250 matcher i den nordamerikanska AHL-ligan där han stått för 85 poäng, utöver sina 76 matcher i NHL.
– Vi är väldigt glada att Frank Corrado är klar för spel i Modo Hockey. Han har haft viktiga roller i klubbar han tidigare representerat i AHL och allt vi sett och hört om honom är att han alltid sätter laget i första hand. Som spelare har han flera fina kvaliteter, men tvekar inte heller att göra skitjobbet och är väldigt professionell och noggrann med allt från förberedelser i gymmet samt inför matcher, kommenterar Glader.

Själv säger Corrado att han ser fram emot att hjälpa Modo lagets kamp att ta sig tillbaka till SHL.
– Modo Hockey är en välkänd organisation och när klubben visade intresse kollade jag upp med spelare jag känner och har spelat tillsammans med. Alla berättade om staden och om hur engagemanget för ishockey var stort. Jag har spelat med Anthony Peters och har pratat med bland annat honom och Henrik Sedin. Sedin berättade om hur fansen, staden och laget har ett gemensamt mål med att komma tillbaka till SHL och det ser jag fram emot att vara en del av.

Kontrakter gäller för den kommande säsongen. I Modo så kommer Corrado att bära tröjnummer 5.

 

Dela med dig av denna artikel på: