Du är här

2020-05-23 - Övrigt
Foto: Privat

Hallå där Pia Berggren...

... som startade ”Visit every beach tour 2020” med ett premiärdopp redan i slutet av april.

Hur var årets första dopp?
– Det var superkallt, bara sex grader och vi var konstigt nog ensamma på stranden. Vi har känt lite press från våra följare på Instagram som har undrat om vi är på gång. Vi vill gärna slå våra egna rekord och med premiären 19 april kan den här badsäsongen bli längre än fjolårets.
Varför valde ni just Stubbsand för premiärdoppet?
– Vi fick faktiskt lov att leta för att hitta en isfri badplats. Vi kollade först Kärringberget och Idbyn men där låg isen kvar.
Du gör det här tillsammans med din dotter Tindra, hur började allt?
– Jag har alltid badat mycket med mina barn och för några år sedan började jag och Tinkan få kommentarer om att vi badade väldigt mycket. Vi startade ett Instagramkonto 2016 och på den vägen är det. Nu är målet att få ihop fler badplatser för varje år som går. Förra året blev det 46 så i år ska vi bada på 47 unika platser runt om i Örnsköldsvik och Höga Kusten.
Till sist, visst har du en hälsning till våra läsare?
– Ja, vi behöver tips på nya platser för att kunna slå vårt rekord och för att det är så kul att upptäcka badplatser vi aldrig varit på. Vi fick till exempel tips om en fin badplats i Hattsjö, där har vi aldrig varit så det blir jättespännande. 

 

Dela med dig av denna artikel på: