Du är här

2020-05-20 - Nyheter/Reportage
Foto: Mats Forsgren

Nya företagslokaler byggs i Örnsköldsvik

Företaget Egenlokal satsar i Örnsköldsvik, och går allting enligt planerna så kan de redan i sommar påbörja ett nybygge av 22 nya lokaler för småföretag och privatpersoner, skriver Allehanda.

Linköpingsföretaget Egenlokal planerar att bygga lokaler i Brösta som framförallt inriktar sig till småföretagare eller privatpersoner som är i behov av en egen lokal. Lokalerna kommer att vara belägna mittemot Elgiganten och kommer bestå av en enda stor byggnad som sedan delas upp i 22 mindre lokaler, ungefär som ett kontorshotell. Till skillnad från kontorshotell så kommer dock inte lokalerna att hyras ut, utan ägs istället av respektive företag eller privatperson.  

Storleken på lokalerna blir 72 kvadratmeter, med möjligt att bygga en övervåning som kan ge en totalyta på 112 kvadratmeter. Den totala storleken för hela byggnaden blir på 1 600 kvadratmeter, och kostnaden för satsningen väntas hamna på 18 miljoner kronor. Enligt planerna är byggstarten planerad redan nu i sommar, med möjlig inflyttning i slutet på året eller i början på 2021.

Källa: Allehanda.se

 

Dela med dig av denna artikel på: