Du är här

2020-05-18 - Näringsliv
Foto: Håkan Nordström

Sekab i samarbetsavtal med indiskt bolag

Sekab meddelar idag att har ingått i ett samarbetsavtal med det indiska bolaget Praj Industries, med syfte att vidare utveckla och kommersialisera tekniklösningar för att producera hållbara biodrivmedel och kemiprodukter.

Praj Industries är ett indiskt bolag som är verksam i 75 länder och har en lång erfarenhet med att arbeta med etanolanläggningar baserade på jordbruksrester. I samarbetet med Sekab så ska Praj hjälpta till att skala upp, integrera och optimera Sekabs teknikplattform CelluAPP, en plattform som tar tillvara på restprodukter från skogen och förvandlar dessa till bioetanol. CelluAPP har sedan 2004 bara funnits i en demoanläggning i Örnsköldsvik, men genom samarbetet med Praj så ska tekniken kunna realiseras i kommersiell skala och låta Sekab erbjuda hållbara lösningar via CelluAPP världen över. 
– Globala klimatinsatser är ett måste och genom detta arbete kan Sekab och Praj erbjuda lösningar för hållbara biodrivmedel, material och biokemikalier till, Norden, USA, Kanada och norra barrskogsbältet runtom i världen där barrvedsrester är en outnyttjad resurs säger Tomas Nilsson, VD Sekab, i ett pressmeddelande.
– Det känns fantastisk roligt med detta samarbete, där två teknikföretag som verkat på två olika kontinenter men med samma mål för miljön, går samman för att ytterligare driva på utvecklingen, genom tekniska lösningar för att minska vårt klimatavtryck för framtida generationer.

 

Dela med dig av denna artikel på: