Du är här

2020-05-15 - Nyheter/Reportage

Stort intresse för jobb inom omsorgen

I skuggan av coronapandemin så behövs det mer personal än vanligt till vård- och omsorgsyrkena. Tur nog så vittnar länets kommuner om att det råder ett stort intresse för att jobba inom omsorgen just nu, skriver SVT.

När coronavirusets framfart i landet blev ett faktum så ropade många kommuner, bland annat Örnsköldsviks kommun, efter hjälp med att fylla på behovet av personal inom vård och omsorg. Utöver sommarpersonal så har det även sökts efter extrapersonal och serviceassistenter, och särskilt serviceassistenter vittnar Örnsköldsviks kommun om att det funnits ett stort intresse för.
– Det är väldigt många sökande. Vi har redan fyllt vårt behov av serviceassistenter. Planeringen för sommaren ligger i princip klar, säger Annica Eriksson, personalchef på välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik, till Svt. 

På bara knappt två veckor hade det kommit in 159 intresseanmälningar för att jobba som serviceassistent inom Örnsköldsviks kommun, skriver SVT. Även Härnösands kommun vittnar om ett stort intresse för vård och omsorg, med drygt 400 intresseanmälningar på kort tid från de som är intresserade att jobba som extrapersonal. 

För att fylla ut personalen ytterligare så kartlägger kommunen sin egen personal för att se om det finns de som är kvalificerade att tillfälligt förflyttas till arbete inom vård och omsorg. Då det rör sig om mer specialiserade yrken, såsom sjuksköterskor, så råder det fortsatt brist då både kommuner och regioner konkurrerar om den personal som finns.

Källa: SVT.se

 

Dela med dig av denna artikel på: