Du är här

2020-04-26 - Film-TV-Radio
Fr.v. älgar från fjolårets älgvandring och programmets skapare Stefan Edlund och Johan Erhag. Foto: SVT

Ännu mer älgvandring

”Det här gör vi om nästa år”, lovade Stefan Edlund, född och uppväxt i Köpmanholmen, när 7an nådde honom dagarna efter fjolårets Kristallengalan där han tillsammans med sina SVT-kollegor prisades för programmet ”Den stora älgvandringen”. Och mycket riktigt; sedan en tid tillbaka har tittare återigen första parkett när de långbenta huvudpersonerna i direktsändning tar sig fram till sina betesmarker genom Kullberg, Junsele – denna gång bevakade på ytterligare tre platser och med fler kameror utspridda på ett större område.

– Vi lärde oss otroligt mycket i fjol. Nu känner vi oss mer trygga, vi vet att älgarna kommer. Förhoppningen i år är att leverera ännu mer; mitt fokus som producent har varit att placera kamerorna på ett sätt tänkt att visa mer älgvandring, så att älgarna inte bara kommer fram till ett ställe och sedan tar det stopp, säger Stefan.
Och även denna gång ser programmet ut att bli en tittarsuccé. Facebookgruppen ”Vi som följer Den stora älgvandringen”, där tv-teamet delar med sig av vad som händer bakom kulisserna, växer sig också dagligen större.
– Vi är jätteglada att få göra det här igen och gör det gärna ett tredje år, men det är inte vi som bestämmer. Själv hoppas jag på att det ska bli en ny tradition likt Vasaloppet.
En annan nyhet i år är att två kameror i samarbete med Länsstyrelsen gömts någonstans i länet, tänkta att fånga även järv, björn och lo på bild.

Dela med dig av denna artikel på: