Musik

Hallå där Jack White Gårdstedt...

... som i dagarna släppt sin platta ”Ögonblick”.

– Jag har hållit på med den i två år, sedan blev väl tajmingen inte helt perfekt. Jag var väldigt pepp på att hyra en lokal och spela låtarna inför publik, men nu blev det i alla fall en livestream hemifrån i stället. När jag gått runt på stan har jag fått positiv respons på låtarna och det är ju roligt. Men jag föredrar att spela ute och möta folk så jag hoppas förstås på att så småningom få åka ut och köra låtarna live på riktigt.
Jack, som ursprungligen kommer från Jonsered på Västkusten men sedan fem år tillbaka är bosatt här i Örnsköldsvik, har skrivit alla låtarna själv. Det låter ungefär som en mix av Stefan Sundström och Lars Winnerbäck, och texterna berör mest kärlek, men också lite politik – och Rio.
– De två första låtarna är en sorts vykort från Rio när jag var ute och reste för några år sedan. ”Kalla vindar” kom till när Medborgarskolan undrade om jag kunde skriva något om medmänsklighet. Den handlar om att vi ska se varandra och inte låta hatet tystna oss.
Skivan är inspelad i Medborgarskolans Studio Rex och Jack har haft hjälp av Mats Helli, Jonatan Lundin, Simon Sjödin och Mike Johansson. Omslagsbilden har Robin Mattsson tagit.

 

Publicerat