Du är här

2020-04-13 - Hälsa

Pollenallergiker råds att medicinera i tid

Pollensäsongen har inte dragit igång ännu, men i och med att värmen stiger och våren närmar sig allt mer så är även pollensäsongen långsamt på ingång. Allergiker råds att börja ta medicin redan nu i förebyggande syfte.

Det är förstås på grund av situationen med coronaviruset covid-19 som pollenallergiker råds att redan nu börja medicinera, trots att pollensäsongen ännu är en bra bit bort. Då råden just nu är att stanna hemma så fort man uppvisar symtom som skulle kunna tyda på att man drabbats av covid-19 så bör man medicinera mot pollen i tid för att minska risken att drabbas av allergiska symtom. Då blir det lättare att avgöra om du har drabbats av allergiska symtom eller covid-19 samt enklare att bedöma om du måste stanna hemma från jobbet. 

Bland de symtom som är vanliga att man får vid både pollenallergi och en covid-19-infektion ingår feber, snuva, huvudvärk, hosta och andnöd. Notera att om du inte kan säkert säga vad dina symtom beror på så ska du alltid stanna hemma och vid behov ta kontakt med vården.

På 1177 Vårdguiden kan du läsa mer om pollenallergi och få goda råd. 

Källa: TT via Omni

 

Dela med dig av denna artikel på: