Du är här

2020-04-06 - Modo Hockey

Dansk center kommer till Modo

Efter alla tapp så gäller det för Modo att fylla på igen med nya spelare. Och nu kommer en ny center till laget i form av den danske spelaren Mikkel Aagaard, som har tecknat kontrakt för de kommande två säsongerna.
– En center som kan spela i alla spelformer och kanske framför allt i powerplay. Han har spelat i AHL, ECHL och juniorligor i Kanada där han haft bra produktion och visat att han är en skicklig spelare med en stark skridskoåkning, säger sportchef Fredrik Glader på Modos hemsida.

Mikkel Aagaard, 24, har under de senaste sex säsongerna spelat i nordamerikanska ligor, men avslutade säsongen i tyska Wolfsburg. På poängcv:t kan han bland annat stoltsera med att ha dragit in 46 poäng under 28 matcher i den nordamerikanska universitetsligan USports. 

Nu blir det en paus från det nordamerikanska spelet då han tecknat kontrakt med Modo. Redan i början på maj väntas han ansluta till Örnsköldsvik, något som han säger känns väldigt bra.
– Det här känns väldigt bra och jag ser fram emot att vara en del av Modo Hockey. Jag har alltid tittat på Elitserien/SHL samt HockeyAllsvenskan och vet om att Modo är en klubb med starka traditioner och hängivna fans, kommenterar Aagaard och fortsätter:
– Jag har spelat ett mer nordamerikanskt spel under de senaste säsonger där det varit mycket tuta och köra. Samtidigt känner jag att jag utvecklats mer till en tvåvägscenter och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta min utveckling som hockeyspelare nu i Sverige. Jag vet att det är mer spel efter system, betydligt mer taktik och att vänta på rätt chanser. Det kommer att bli riktigt roligt att vara del av det i min fortsatta utveckling och att vara del av Modo Hockey.

 

Dela med dig av denna artikel på: