Du är här

2020-04-16 - Övrigt

Möten på avstånd

Social distansering är ett begrepp som hör till vår vardag just nu. För den som ändå vill mötas finns det en mängd digitala verktyg att välja bland. För att lyckas med distansmötet bör du utgå från mötets behov. Är ni en grupp som vill fika tillsammans och bara prata med ljud och bild eller handlar det om ett möte där ni vill visa dokument och dela skärmar med varandra?

Här ger vi några exempel på tjänster där de flesta erbjuder gratisversioner i grunden och fler funktioner mot betalning:
Microsoft Teams är en samarbets- och mötesplattform som många företag använder. Google Hangouts erbjuder mötes- och chatfunktioner. Zoom Meetings är ett verktyg som många upptäckt, där ingår möten upp till 40 minuter i gratisversionen. Facetime och Skype känner många till och i flera sociala appar som WhatsApp, Snapchat och Messenger finns möjlighet till gruppsamtal med bild.

Bra att tänka på är om verktygen går att använda utan nedladdningar, om de passar för såväl dator som mobiltelefon samt vilken säkerhet de erbjuder.
Räkna alltid med tid för teknikstrul innan mötet kan börja. Headset är bra för att underlätta samtalet och ett tips är att deltagarna testar sitt ljud innan mötet. Mute-knappen är bra att använda för att inte bakgrundsljud ska störa när du inte pratar och kom överens om hur var och en ber om ordet om ni är många i mötet.
Tänk på att många kan vara ovana vid digitala möten. Avdramatisera och ta tid i början av mötet till att småprata och fråga varandra hur var och en har det på sitt håll.

Källa: Tech Radar

 

Dela med dig av denna artikel på: