Du är här

2020-03-26 - Utställning
Utställningen hålls i Örnsköldsviks museum. Foto: Håkan Nordström

I begynnelsen var ordet

Nolaskolans bildesteter i årskurs 2 och 3 har varje vår en utställning på Örnsköldsviks museum och konsthall – och det blir inget undantag i år, trots coronaviruset.
– Vi kände att det inte alls vore bra att ställa in utställningen så vi kör som vanligt, men utan vernissage nu på fredag, berättar Ulf Edberg på museet.

Ingen offentlig vernissage alltså, och inte heller bjuder museet in större elevgrupper för att se utställningen. Däremot visas vernissagen på museets hemsida.
Bildesteterna var i höstas på Bildmuseet i Umeå och såg Ann Edholms utställning ”Tungan på ordet”. Konstnären guidade eleverna runt i utställningen, berättade om sitt konstnärskap och gav även ett tema som eleverna skulle jobba med till deras egen utställning – ett tema som är ”I begynnelsen var ordet”.

Bildesteternas utställning visas under fyra veckor och museet har öppet som vanligt: tisdag 11.00-20.00, onsdag-lördag 11.00-16.00. Här kan man också se utställningarna ”Artedi, fiskarna och fisket”, ”Förunderligt”, ”En spännande historia” och långköraren ”Nolavonda – historiesamlarna”.

 

Dela med dig av denna artikel på: