Skola & utbildning

Lärarbehörigheten sjunker något

Enligt statistik från Skolverket så ligger lärarbehörigheten i länet på 70 procent, vilket ligger på ungefär samma nivå som rikssnittet. Lärarbehörigheten i Örnsköldsviks kommun ligger på 75 procent, vilket innebär att den sjunkit något.

Lärarbehörigheten, det vill säga lärare med lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne, ligger i Västernorrlands län på samma nivå under årets mätning som den gjorde i fjolårets mätning. Däremot så har behörigheten ändrats något inom länets kommuner, med minskat antalt behöriga lärare i fem av sju kommuner. Undantagen är Sundsvalls och Timrås kommuner där behörigheten ökat med 1 respektive 5 procent.

I Örnsköldsviks kommun har lärarbehörigheten minskat från 77 procent under fjolårets mätning till 75 procent i årets mätning. Trots minskningen så har kommunen ändå näst högsta lärarbehörighet i länet och hamnar strax efter Timrå där behörigheten ligger på 76 procent. I rankningen mellan rikets alla 290 kommuner så hamnar Örnsköldsvik på plats nummer 55.

Källa: Lärarförbundet

 

Publicerat