Du är här

2020-03-10 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Vi kommer att vinna"

Ikväll händer det. Klockan 19.00 i A3 Arena i Umeå möts Modo Hockey och Björklöven i den första matchen under bäst av fem serien när finalen i HockeyAllsvenskan 2019/20 ska avgöras.
– Det kommer att bli jämnt, det är jag helt övertygad om, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till Modo Channel på Modos hemsida.

Vem som tar hem segern under bäst av fem serien är av yttersta vikt eftersom segraren tar sig till direktkvalet i SHL, medan förloraren får möta vinnaren av slutspelsserien i HockeyAllsvenskan för en andra chans att ta sig till kvalet. 
– Det här är en situation som vissa av spelarna aldrig har varit i, medan några av spelarna har erfarenheten och kan dela med sig av den. Jag har varit i situationer som den här flertalet gånger så jag kan säkert dela med mig av mina erfarenheter ur ett coach-perspektiv genom att säga vad som kommer att vara viktigt och vad som kanske kan sido-prioriteras, kommenterar Björn Hellkvist.

Under grundspelet så tog de två lagen hem två segrar vardera, och när nu finalserien drar igång så tror Hellkvist på ett jämnt spel med lika matcher, men också ett spel där Modo kommer att bli de som segrar.
– Tidigare möten spelar ingen roll, men det är klart vi kommer att titta på de tidigare matcherna då de systematiskt förmodligen kommer att bli ganska lika matcher. Men allting skruvas upp ett snäpp till där vad som hänt är ointressant då allt just nu handlar om att vinna matcherna.
– Det kommer att bli jämnt, det är jag helt övertygad om. Men vi kommer att vinna.

Samtliga datum och tider för finalserien:

Match 1 (bortamatch): Tisdag 10/3 kl. 19.00
Match 2 (hemmamatch): Torsdag 12/3 kl. 19.00 
Match 3 (bortamatch): Lördag 14/3 kl. 18.00
Ev. match 4 (hemmamatch): Måndag 16/3 kl. 19.00 
Ev. match 5 (bortamatch): Onsdag 18/3 kl. 19.00

 

Dela med dig av denna artikel på: