Näringsliv

Hallå där Joel Svensson ...

... 24, som startat High Coast Incoming Handelsbolag.

Vem är du och vad har du hittat på?
– Jag jobbar som sälj- och marknadschef för Visit Abisko men bor i Ö-vik. Jag har noterat den stora ökningen av turism i Höga Kusten och att det nu satsas på den internationella. Det finns inget incoming-bolag här; alltså ett företag som är expert på sitt område och paketerar en helhet till turisterna, så att de slipper vända sig till flera bolag gällande boende, resor och så vidare. Vilket jag blev förvånad över eftersom Höga Kusten är en sådan stor destination. Vi svenskar är mer ”kan själv”, men i USA, Tyskland eller Asien, där vill de ofta ha sånt här klart. Så det känns kul att kunna hjälpa till med den pusselbiten.
Hur stort är ditt nätverk?
– I dagsläget är de få, men planen är att nå ut till fler som vill vara med och har förutsättningarna. Jag hoppas komma i gång till sommaren, ta emot de första grupperna och successivt expandera de kommande åren. 
Vad hoppas du av framtiden?
– Jag tror mycket på det här, för en destination som vill växa är det här en nyckel. Jag hoppas få allt större och återkommande grupper, bygga på relationer och i det långa loppet kunna livnära mig på detta. 
Stort lycka till!
– Tack så mycket!

 

Publicerat