Nyheter/Reportage

Filialerna i Trehörningsjö och Långviksmon läggs ner

Vårdens filialer i Trehörningsjö och Långviksmon läggs ner. Patienter i Trehörningsjö hänvisas framöver istället till Husums hälsocentral och Björnas distriktssköterskemottagning.

Under gårdagen klubbade hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Västernorrland igenom ett flertal förslag om avveckling eller förändring av verksamheter rörande framförallt filialer och hälsocentraler i regionen. Bland de förslag som klubbades igenom så ingick ett avvecklande av filialerna i Trehörningsjö och Långviksmon.

Patienter som idag besöker de två filialerna kommer framöver istället att hänvisas till hälsocentralen i Husum och distriktssköterskemottagningen i Björna. Patienter som tog del av den tidsbokade mödravård som Långviksmons filial erbjöd kommer istället att hänvisas till Hälsocentralen Ankaret i Örnsköldsvik. 

Bakgrunden till nedläggningarna ligger i att regionen vill göra organisationsförändringar, bland annat för att dra ner på utgifterna. Just Långviksmons och Trehörningsjös filialer läggs ned bland annat för att de är beroende av hyrpersonal. Innan förslaget träder i kraft så ska ett slutgiltigt beslut tas av regionfullmäktige i slutet av februari. 

 

Publicerat