Du är här

2019-12-29 - Nyheter/Reportage

Barnbok från Örnsköldsvik

7ans art director Kamilla Åhlander kan numera även titulera sig författare. Hennes barnbok ”Axel och Astrid” har nyligen givits ut av Idus Förlag och Kamilla står för både text och illustrationer. Boken tar avstamp i Kamillas eget familjeliv med en multisjuk och handikappad dotter, och hur den situationen påverkar deras son.

Storebror Axel är bra på massor av saker men bäst är han på att alltid försöka förstå hur lillasyster Astrid har det. Även om det är svårt att vara en alldeles särskilt speciell storebror ibland.
”Axel och Astrid” handlar också om att växa av att se den svåra sidan av livet. Att välja att ta tillvara på insikten och kunskapen och att veta att det är okej att vara arg på sin lillasyster, även om man förstår att hon försöker så mycket hon kan. Det viktigaste för Axel är ändå att mamma och pappa visar att de ser och hör honom också.
Kamilla vill med sin debutbok förmedla en känsla av att det inte finns något som hindrar dig även om du råkar födas med flera sjukdomar och handikapp eller om du är den särskilt speciella som valts ut att vara storebror till en mycket speciell lillasyster. 

 

Dela med dig av denna artikel på: