Du är här

2019-12-07 - Evenemang

Vit jul för barnfamiljer på torget

Under lördagen blir det vinteraktiviteter på Stora torget i Örnsköldsvik mellan klockan 11 och 13.
– Alla barn har rätt till en vit jul utan oro för vuxna som dricker alkohol, säger konsulenten Carita Abrahamsson.

Fyra barn i varje svensk skolklass påverkas negativt av en förälders drickande och många känner oro när jullovet närmar sig. Nykterhetsrörelsen IOGT-NTO genomför aktiviteter för tusentals barn och unga över hela landet för att göra julen just till barnens högtid.

Inför jullovet blir det dessutom en lokal aktivitet i centrala Örnsköldsvik där Ungdomens Nykterhetsförbund i samarbete med Cesam, Devocy, Brå, Örnsköldsviks kommun och Tidningen 7 arrangerar ett snö-arrangemang signerat ett flertal maskotar. 7ans nyckelpiga och Mivas Mivo är två i raden av profiler som förhoppningsvis lockar barn med föräldrar till två timmars snöaktiviteter mitt på Stora torget.

Vit jul-aktiviteterna, som arrangeras av lokala eldsjälar inom IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund, var förra året utspridda i 84 av Sveriges kommuner och engagerade närmare 10 000 barn och unga.
– Vi siktar som vanligt på att det ska bli en mysig shoppinglördag. Då är det extra trevligt när det händer saker utomhus, säger Anette Forsberg, Cesam. 

 

Dela med dig av denna artikel på: