Evenemang

Vit jul för barnfamiljer på torget

Under lördagen blir det vinteraktiviteter på Stora torget i Örnsköldsvik mellan klockan 11 och 13.
– Alla barn har rätt till en vit jul utan oro för vuxna som dricker alkohol, säger konsulenten Carita Abrahamsson.

Fyra barn i varje svensk skolklass påverkas negativt av en förälders drickande och många känner oro när jullovet närmar sig. Nykterhetsrörelsen IOGT-NTO genomför aktiviteter för tusentals barn och unga över hela landet för att göra julen just till barnens högtid.

Inför jullovet blir det dessutom en lokal aktivitet i centrala Örnsköldsvik där Ungdomens Nykterhetsförbund i samarbete med Cesam, Devocy, Brå, Örnsköldsviks kommun och Tidningen 7 arrangerar ett snö-arrangemang signerat ett flertal maskotar. 7ans nyckelpiga och Mivas Mivo är två i raden av profiler som förhoppningsvis lockar barn med föräldrar till två timmars snöaktiviteter mitt på Stora torget.

Vit jul-aktiviteterna, som arrangeras av lokala eldsjälar inom IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund, var förra året utspridda i 84 av Sveriges kommuner och engagerade närmare 10 000 barn och unga.
– Vi siktar som vanligt på att det ska bli en mysig shoppinglördag. Då är det extra trevligt när det händer saker utomhus, säger Anette Forsberg, Cesam. 

 

Publicerat