Du är här

2019-12-11 - Evenemang
Ronny Eriksson tillsammans med gitarristen Leo Holmberg från Ramblin’ Minds.

Jubilerande Julblues med Ronny

Örnsköldsviks Bluessällskap firar tioårsjubileum för arrangemanget Julblues på Bruksgården lördag 21 december. Flera lokala band står på scen och som dragplåster har man bjudit in Ronny Eriksson & Ramblin’ Minds.

Too Damn Fun, Mike B Blues Band, Glenn Sundqvists Stone Free, Olow Sjöblom Trio och Örnsköldsvik Allstars – fem lokala konstellationer som ska bjuda på julblues på Bruksgården. Dessutom får publiken se pessimistkonsulten från Piteå – Ronny Eriksson, tillsammans med rutinerade Ramblin’ Minds som lirat blues i 32 år.
Frågan är om Ronny och bandet har några jullåtar i repertoaren?
– Det vete faan, men vi får väl hitta på nåt, säger Ronny Eriksson, som är glad över att få hoppa in i Ramblin’ Minds igen.
– Dom kör sin grej och jag kör min, men ibland får jag vara med och leka med dom och det är alltid lika kul. Vi har nyss gjort en skiva ihop med gamla godingar och det ska bli trevligt att få presentera dom i Örnsköldsvik. 
Too Damn Fun är en vidareutveckling av GALT och i bandet ser vi Ronny Blylod, Erika Janzon, Henrik Söderkvist och K-A Wiklund. Mike B Blues Band består av Mikael Bergström, Börje Svensson, K-A Wiklund, Andreas Nordieng och Larsa Eriksson. Glenn Sundqvist har i sitt Stone Free med sig Simon Sjödin och Daniel Tiger – och Glenn lovar något udda:
– Vi ska chocka med en icke blues-låt, något som snuddar vid Yngwie Malmsteen, säger Glenn.
Örnsköldsvik Allstars är ett hopkok av flera lokala musiker och ni som var på arrangemanget Bakgårdsblues i juni vet vad ni har att vänta. Till sist Olow Sjöblom Trio, som förutom Olow består av Martin Eklöf och Jonathan Vestin.
– Dessutom har vi tre körtjejer; Lisa Libell Marlene Sahlén, och Tea Sjöblom. Det blir lite mer blues-soul i år, men någon Stevie Ray Vaughan ska vi nog också kunna få till, berättar Olow.

 

Dela med dig av denna artikel på: