Du är här

2019-12-05 - Nyheter/Reportage

Julglädje till alla

Det är inte självklart för alla att kunna lägga julklappar till barnen under granen. I Örnsköldsvik finns åtminstone två möjligheter att skänka julklappar som sedan delas ut till behövande familjer.

För tredje året i rad samlar Scandic Hotel i Örnsköldsvik in julklappar till barn och ungdomar som behöver lite extra glädje. Insamling sker i samarbete med Cesam, Svenska kyrkan och Pingstkyrkan som ser till att klapparna delas ut vid olika öppna julfiranden och att de når fram till behövande familjer som de känner till. 
– Runt om i landet gör flera Scandic Hotels liknande insamlingar och vi ville införa traditionen även här i Örnsköldsvik, säger Anna Ramqvist, Scandic Hotel. I fjol fick vi in hela 456 julklappar.

Sedan 2015, har Erika Howcroft genomfört sitt engagemang ”En kul jul för alla”, där även hon samlar in julklappar som hon sedan lämnar till familjer hon vet behöver dem.
– Jag hörde många säga att de vill hjälpa till men att de inte vet hur och då föddes idén att jag kan vara den som ger andra möjlighet att hjälpa, säger Erika.
För Erika är det viktigt med förtroende, både att de som ber om hjälp inte utlämnas och att de som skänker känner sig säkra på att julklapparna kommer fram. Hon delar inte själv ut klapparna till barnen utan överlåter det till föräldrarna.
– Många gånger är det de vuxna som mår mest dåligt över att de inte kan ge något till sina barn på julafton, så det känns bra att få ge dem den möjligheten, säger Erika.
Erika tar emot skänkta julklappar på Solängets Travrestaurang och har satt ett värde per julklapp på 100-150 kr. Förra året blev det ett oväntat samarbete med Scandics insamling då Erika hjälpte Scandic att dela ut de sista klapparna de fått in.
– Det känns riktigt bra att vi kan samarbeta och hjälpas åt, ju fler vi är desto roligare blir det.

 

Dela med dig av denna artikel på: