Du är här

2019-11-27 - Evenemang
Foto: Håkan Nordström

Jubileum med jakt på luva

Örnsköldsviks dansstudio fyller 15 år och firar det med fyra jubileumsföreställningar på Folkan Teater till helgen. Massor av barn och ungdomar bjuder på showdans där tomten och hans vänner letar jorden runt efter en förvunnen luva.
– När vi jubilerar ska det självklart vara lite extra festligt, säger grundaren och dansledaren Laila Estvall.

Showdans har sin grund i jazzdans och innehåller ett flertal dansstilar som ofta förekommer i shower och musikaler av olika slag. Det handlar om fartfylld dans och inte minst om koordination, taktkänsla och kroppskännedom. Sedan två år tillbaka har även teater varit en del i verksamheten och alla grupper tränar under terminen in en dans eller en teaterroll som visas upp vid avslutningsshowen.
Dansstudion har vuxna, ungdomar och barn från tre till 15 år, i sin verksamhet. 22 grupper och drygt 200 aktiva så det finns onekligen resurser för folkliga avslutningsshower. 
– Vi tar inte ut skådespelare och dansare till showen utan alla får sin roll och alla som vill får vara med, berättar Laila Estvall som tillsammans med teaterledaren Anna Moore står för manus och regi.
Till vardags håller Örnsköldsviks dansstudio till i ändamålsenliga lokaler på Bromsvägen och bara under det senaste året har medlemsantalet ökat från cirka 160 till 215 medlemmar. 
– Generellt tror jag att det beror på att föräldrar blir allt mer medvetna om hur viktigt det är att barn rör på sig. Sedan är ju dans och teater en väldigt rolig fritidsaktivitet, fortsätter Laila och berättar att dans- och teatergrupperna domineras av tjejer. 
Därför välkomnas fler killar och förutom den årliga avslutningsshowen vid advent arrangerar dansstudion en motsvarande på våren. Teater och dans är onekligen en bra kombination där skådespelarna skapar en röd tråd mellan danserna.

 

Dela med dig av denna artikel på: