Du är här

2019-11-15 - Näringsliv
Foto: Håkan Nordström

Nominerade till Handelsgalan

Imorgon är det årlig handelsgala i Örnsköldsvik och bland nominerade pristagare hittar vi systrarna Elisabeth Norberg och Maria Johansson som driver ICA Nära i Hemling. Den lilla lanthandeln kan alltså bli vinnare.
– Det är hur häftigt som helst, säger Maria.

Inför årets handelsgala som arrangeras på Bruksgården för fjärde gången har juryn mottagit drygt 700 nomineringar till de sex kategorierna. Beträffande årets livsmedelsbutik fastnade de för Hemlings Lanthandel tillsammans med Ica-kollegorna; Kvantum och Supermarket i Bjästa. Enligt nomineringen handlar det om en liten butik med stor betydelse och som drivs med öppenhet, medmänsklighet och kärlek.
– Vi försöker finnas till hands så gott vi kan och vi får bra respons från byborna. Efter det tråkiga med butiksbranden i Björna så har även många därifrån tagit sig hit, berättar Maria Johansson.
Hon är glad och stolt över nomineringen och vad som händer om hon och systern Elisabeth Norberg till och med skulle kamma hem förstapriset har de än inte hunnit tänka på.
– Vi har konkurrens av stora och duktiga aktörer så det lär bli tufft. Men vi har ju några dagar kvar att fundera, fortsätter Maria och skrattar.
För juryn har det i vanlig ordning, med många inskickade förslag, varit svåra beslut att bestämma sig för tre kandidater i de sex kategorierna.
– Det finns massor av människor och butiker i Örnsköldsvik som gör ett superbra jobb. Handeln är numera en utmaning och en bransch som ställs inför snabba förändringar. Därför är det fysiska mötet och servicen som följer än viktigare och av den anledningen hamnar det personliga mötet högt i juryns ögon, säger Anette Forsberg, Cesam.
Juryn består av Andreas Domeij, Camilla Schildt, Cina Hägglund, Monica Lindmark, Johnny Öberg och Elvy Söderström. 
– Handelsgalan är en rolig tillställning, men också viktig för att lyfta branschen och visa hur betydelsefull den lokala handeln är för att hålla en stad levande. Det är så otroligt viktigt att handla lokalt och galan är på många sätt en manifestation för det, säger Camilla Schildt.

Finalister 2019

Årets butik: Cut n´flower, Dr. Käse, Ugglan.
Årets ledare: Anette Lindström, Hemtex, Ingela Åkerstedt, Stora Coop, Maria Persson, H&M.
Årets livsmedelsbutik: Ica Kvantum, Ica Nära Hemling, Ica Supermarket Bjästa.
Årets säljare: Adel Munyinga, Stora Coop, Malin Lindgren, Cubus, Matilda Johansson, Stora Coop.
Årets unga drivkraft: Moa Olasdotter, Dollarstore, Molly Åkerstedt, Greens Guld, William Eriksson, Tayga Sweden.
Årets frisörföretag: Konkret frisörer, Salongen för dig, Varvet frisörer.

 

Dela med dig av denna artikel på: