Modo Hockey

Kan Modo fortsätta ta hem seger efter seger?

I lördags vann Modo mot Björklöven vilket inte bara innebar att de tog sin tionde raka seger utan även tog hem platsen som serieledare. Ikväll blir det återigen hemmamatch när Västerås kommer till ö-vik i en match som kan komma att bli en tuff en.

Det var fullsatt i Fjällräven Center och fullt ös under lördagens derby där Modo besegrade Björklöven med 3-1. Ikväll ser det kanske inte ut att bli lika stort drag, men det stoppar inte matchen från att bli en tuff en om man ska tro Modos huvudtränare Björn Hellkvist:
– Västerås är ett tufft lag att möta då de är fysiska och ihärdiga i sitt spelsystem, säger Hellkvist till Modo Channel på klubbens hemsida.
– De är även välcoachade och har ordning och reda så det gäller för oss att skapa kaos så att de tvingas göra saker som de inte har tränat på.

Västerås ligger just nu på en fjärdeplats i HockeyAllsvenskan och kommer senast från seger mot Karlskrona. Högt tempo i passningsspelet tror Hellkvist är av de viktiga pusselbitarna under kvällens match.
– Rörelse i offensiven och ett högt tempo i vårt passningsspel blir nycklarna i matchen, sen ska vi försöka utnyttja de ytor vi tycker att vi hittat.

Under matchen så kommer inte Kim Rosdahl att kunna delta då han drog på sig en skada i mötet mot Björklöven. Mattias Norlinder är tillbaka efter att ha spelat i juniorlandslaget.

 

 

Publicerat