Du är här

2019-11-12 - Skola & utbildning
Foto: Håkan Nordström

Sitter byskolorna på lösningen?

Sitter byskolorna på lösningen för den svenska skolan? Svaret kanske kommer under ”Framtidens byskolor” i Trehörningsjö ikväll.

– Vi lärare i glesbygden är snabba att hitta nya vägar för att med liten plånbok möta varje elevs behov, säger Josefin Öberg, en av kvällens föreläsare.
Hon är en av två lärare i Fredrika F-6 skola där samtliga årskurser delar klassrum och arbetar såväl åldersblandat som årskursvis beroende på lektionens syfte och elevernas individuella behov.
– Det är viktigt att aldrig tumma på skolans kvalitet, oavsett om skolan finns på landsbygden eller i staden. Byskolorna är det verktyg vi har för att garantera en jämlik utbildning, säger Staffan Nilsson från organisationen Hela Sverige ska leva och som är den andre föreläsaren för kvällen.

Initiativet har tagits av Liberalerna Örnsköldsvik och mötet, som är öppet för allmänheten, kommer att hållas på Trehörningsjö Camping och stugby (Kerstins udde) ikväll 18.30. Mötet kommer även att webbsändas via Liberalerna Örnsköldsviks Facebooksida.

 

Dela med dig av denna artikel på: