Du är här

2019-11-07 - Evenemang

Country Christmas med Doug Seegers

Countryartisten från Long Island spelar i Örnsköldsviks kyrka fredag 15 november.

Doug Seegers blev känd för svenska folket när han i mars 2014 medverkade i tv-programmet Jills Veranda, och sedan dess har han en speciell plats i svenskarnas hjärtan. Det har blivit mängder av konserter runt om i Sverige och han har även gästat Örnsköldsvik vid ett par tillfällen.
Nu är det alltså dags igen, den här gången med turnén Country Christmas som han gör i samverkan med barnrättsorganisationen Erikshjälpen. Doug Seegers är ambassadör för Erikshjälpen och var tidigare i höst i Rumänien där han fick se hjälporganisationens arbete för romer.
– Det var en väldigt känslosam resa för mig. Det berörde mig på djupet att se hur de här människorna lever och vilka dåliga förutsättningar de har att lyckas i livet. Men det blev också väldigt starkt att se det Erikshjälpen gör för att stötta dem och skapa förutsättningar för ett bättre liv. Människor som hjälper människor, det är vad det handlar om. Och att se medmänni-skor som kavlar upp ärmarna och gör vad de kan för att utrota fattigdom och utanförskap är helt fantastiskt, säger Doug.
Julturnén Country Christmas arrangeras till förmån för romska barn i Rumänien och Erikshjälpens arbete där. Delar av intäkterna från turnén går också till ”A Little Pantry That Could” i Nashville, som Dougs nära vän och välgörare Stacy byggt upp för de allra fattigaste och mest utsatta i Nashville. Det var där mot en husvägg, tillsammans med Stacy, som Doug satt med sin gitarr när Jills Verandas tv-team kom på besök 2013.

Musiken har alltid varit viktig för Doug Seegers och en källa till tröst, glädje och hopp, i goda såväl som svåra perioder i livet. Lika viktigt är det också att förmedla ett budskap.
– På ett personligt plan försöker jag fortfarande erövra kraften i mitt eget budskap, lika mycket som jag vill vara en inspiration för andra. Min musik handlar om hopp och tro och det är genom att utgå ifrån mina egna erfarenheter i livet som jag kan nå ut till andra.
– Musik för mig är terapi och min önskan är att få dela med mig av den terapin till andra människor. För mig är det innebörden av rikedom att se hur min musik får beröra någon annan, säger han.

 

Dela med dig av denna artikel på: