Du är här

2019-11-08 - Evenemang
Pressbild.

Anita Wall presenterar barocken

Nordiska Kammarorkestern bjuder på ett variationsrikt program när de kommer till Nolan fredag 15 november, och till sin hjälp har de skådespelerskan Anita Wall som är kvällens recitatör.

Barocka berättelser och moderna sviter – det är rubriken på Nordiska Kammarorkesterns konsert som innehåller musik från fyra sekler. 
På programmet står fransk 1600-talsmusik av Élisabeth Jacquet de la Guerre, tysk 1700-talsmusik av Carl Philipp Emanuel Bach, brittisk 1800-talsmusik av Peter Warlock och rysk 1900-talsmusik av Alfred Schnittkes. Därefter tas publiken tillbaka till 1700-talets Paris och Jean-Philippe Rameaus ”Svit ur Les Boréades”.
All denna musik mixas med texter av bland andra Anna-Maria Lenngren och Anton Tjechov, och den som reciterar dessa texter är ingen mindre än Anita Wall, en av Sveriges mest älskade och mångsidiga skådespelare. Anita Wall tillhörde Dramatens fasta ensemble under 34 år. 
Nordiska Kammarorkestern leds av cembalisten Patrick Ayrton som regelbundet arbetar med orkestrar som Orchestre Dijon Bourgogne, Orchestre d’Auvergne samt Kammerakademie Potsdam. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Musiksällskap. 

 

Dela med dig av denna artikel på: