Du är här

2019-11-06 - Evenemang
Foto: Anna Webber

”This girl is IT!”

Rubriken är ett citat från musikikonen Quincy Jones, och den person han syftar på är kanadensiska basisten, sångerskan och kompositören Katie Thiroux. Fredag 8 november spelar hon med egen trio i Blueskällarn på Bruksgården.

Katie Thiroux har numera sitt hem i Los Angeles och gjorde skivdebut så sent som 2015 – en debut som uppmärksammades stort. ”Introducing Katie Thiroux” utsågs bland annat till årets debutalbum av Huffington Post, All About Jazz och Jazz Journalists Association. Två år senare kom albumet ”Off Beat” som av Downbeat Magazine utsågs till ”Best Album Of 2017”.
Att hon kommer på turné till våra breddgrader kan vi tacka Musik Västernorrland och deras projektledare Fredrik Norén för. I ett samarbete med Perdido Jazz & Blues får ö-vikspubliken möjlighet att se Katie Thiroux Trio i Blueskällarn. 
I trion ingår trummisen Matt Witek, som bland annat spelat i Woody Herman Orchestra, och den mycket eftertraktade danska pianisten Martin Schack. Återigen världsklassmusiker på plats i lilla Örnsköldsvik.

 

Dela med dig av denna artikel på: