Nyheter/Reportage

Väntetiderna till specialistvården minskar

Väntetiderna till specialistvården inom Region Västernorrland minskar jämfört med förra året, enligt siffror från Sveriges Kommuner och Landsting.

Bland annat på grund av förändringar av det administrativa arbetet, och att Sundsvall sjukhus nya operationsavdelning är färdigställd, så har väntetiderna inom specialistvården i länet minskat. Tiden för att komma till ett första besök med specialistvården minskade med 3,2 procent i september 2019 jämfört med samma period 2018, och väntetiderna till operation och behandling inom specialistvården minskade med 11,7 procent. 
– Det är en jättebra insats från samtliga av våra verksamheter. Resultatet visar att vi har potential att göra saker ännu bättre och att våra satsningar gör skillnad, säger Lena Carlsson, sjukhusdirektör, på regionens hemsida.

Det kan dock fortfarande finnas rum för förbättringar. Det var till exempel bara knappt hälften av väntande patienter, 48,9 procent, som fick sitt första besök med specialistvården inom 60 dagar.
– Så är det om man slår ihop resultaten från alla våra verksamheter. Vi har många verksamheter som ligger väldigt bra till, och andra som har det svårare, säger Lena Carlsson.

 
Publicerat