Evenemang

Toppade nordamerikanska listor

Tanken var att det här bandet bara skulle göra en spontan nattklubbsspelning 2007. Men historien tog en annan väg. Nu är Beat Funktion aktuella med ett sjunde album och fredag 25 oktober spelar de för första gången i Örnsköldsvik.

Beat Funktion är ett sex man starkt improvisationsband som 2014 blev första svenska jazz-funkband att toppa de amerikanska och kanadensiska jazzradio-listorna. Bandets tredje album ”Voodooland” låg etta på amerikanska CMJ Jazz-listan tre veckor i rad och följdes samma år upp med ”Mandy’s Secret” som nådde andraplatsen i USA och toppade den kanadensiska Earshot-listan. Samma fina placeringar fick bandet med femte albumet ”Olympus”.
Sedan dess har de släppt ”Green Man” 2016 och efter tre tysta år ­– samtliga musiker är flitigt anlitade i många andra sammanhang – är de nu aktuella med kommande albumet ”Roots”. 
Releasekonserten hålls på Fasching i Stockholm 26 november. Dessförinnan är de på turné i Tyskland och Österrike men först ger de elva konserter här hemma i Sverige. I ett samarbete med Föreningen Musikhuset och Perdido Jazz & Blues bjuder Beat Funktion på svettig jazz-funk i Blueskällarn på Bruksgården.

 

Publicerat