Nyheter/Reportage

Strategier för framtiden

Ledningen är imponerade över personalen som, på väg mot nedläggning, levererar långt över förväntan.
– Vi är stolta över vad vi har byggt upp, berättar receptionisten Ida Pohjola som har träffat alla i Com Hem sedan uppstarten i Örnsköldsvik 2012.

Det är en arbetsplats med fortsatt hög energi bland många unga. Mycket kompetens har byggts upp genom åren på kontoret. 
– Det är en bra struktur på Com Hem. Gör man ett bra jobb här så kan man göra det på andra platser, säger Simon Suarez som arbetar på kundtjänsten sedan tre år. 
Beskedet om nedläggningen har sammanfört arbetskamrater på ett nytt sätt. Förståelse, stöd och uppmuntran från såväl medarbetare och ledning har varit betydelsefullt för stämningen.
– Jag känner gott för arbetsplatsen, har aldrig haft känslan av att vara arg eller bitter. Visst blev man besviken vid beskedet men man har förståelse för att två företag går ihop. Det känns fortfarande kul att gå på jobbet. Man vill ta med sig det bästa hela vägen, tillägger Simon Suarez.
Arbetskamraterna har tagit hand om och peppat varandra i situationen och tiden efter nedläggningen.
– Vi kollar med varandra hur läget är på morgonen och vi tar mer kontakt med varandra i lunchrummet. Vi ställer frågor om hur man mår, om man har kollat studier eller sökt jobb. Och man gläds med arbetskamrater som har fått nya arbeten. 
Ida Pohjola känner sig positiv inför framtiden och kommer blicka tillbaka på en rolig tid. 
– Jag är positiv och inte uppgiven, det kommer att ordna sig. Det finns mycket kompetens man kan ta med sig härifrån. Sen vill man ge nytt krut. 
De båda är eniga.
– Inställningen är att man vill avsluta med flaggan i topp.

Publicerat