Du är här

2019-10-09 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

"Vi ska vara med och avgöra matchen i den tredje perioden"

Ikväll blir det hemmamatch för Modo Hockey när de möter Almtuna IS i Fjällräven Center klockan 19.00.
– Vi är ett offensivt starkt lag men kan inte spela så när vi spenderar 15-20 minuter per match med en man mindre på isen, så där krävs bättring, säger huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen på Modos hemsida.

Modo kommer senast från bortamatchen mot Västervik där de gick i förlust med 3-1. En förlust som också blev den andra på rad efter förlusten mot Timrå. Sedan dess har Modo arbetat för att det inte ska bli en upprepning i kvällens hemmamatch.
– Vi har sedan dess (de två förlustmatcherna, reds. anmärkning) haft möten i grupp, individuellt samt att vi tittat på video där det krävs en större hotbild mot kassen i powerplay. Sen har vi pratat om varför vi spelar ishockey med att vi älskar sporten och spelar för oss själva. Sen spelar vi för Modo och för Örnsköldsvik och ska inte bry oss om vad andra eventuellt skriver och tycker om oss negativt i sociala medier, säger Björn Hellkvist till Modo Channel.

Hitills har Modo spelat tre hemmamatcher, varav de kommit ut segrandes i två av dom. Inför kvällens match mot Almtuna säger Hellkvist att de spelar bra hemma men måste bli bättre på att inte ta onödiga utvisningar.
– I de två senaste hemmamatcherna har vi spelat en bra ishockey och flyttat pucken snabbt där vi kommit med fart samt återerövrat puckarna i anfallszonen. Då är vi ett svårt lag att möta och mot Almtuna vill jag se ett bra passningsspel och att vi spelar med bra tålamod. Vi ska vara med och avgöra matchen i den tredje perioden. Det handlar om att skaffa sig ett gott utgångsläge och det kan även handla om att till exempel inte ta onödiga utvsingar.

Inför matchen finns alla spelare tillgängliga för spel med undantag för Erik Hanses som just nu återhämtar sig efter sjukdom och därför enbart tränar. 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: