Du är här

2019-10-08 - Nyheter/Reportage
Foto: Miva

Nu är den nya utfarten på Må färdig

Under sensommaren och hösten så har det pågått ombyggnationer på Må återvinningscentral, med bland annat byggandet av en ny utfart. Nu är arbetet klart och den nya utfarten öppnad.
– Den nya utfarten som finns uppe på risplanen underlättar för de kunder som inte har något övrigt avfall att lämna, säger Peter Westin, projekt- och entreprenadansvarig på Miva, i ett pressmeddelande.

Efter att ha fått synpunkter i kundundersökningar om framkomligheten på Må återvinningscentral så bestämde Miva att göra en del ombyggnationer som bland annat innefattade byggandet av en ny utfart. Nu är arbetet klart och den nya utfarten leder ut mot Grindvägen.
– Våra kundundersökningar är trevlig läsning, men vi får en del synpunkter som rör framkomligheten på återvinningscentralen. Där kommer ombyggnationerna och den nya utfarten att göra stor skillnad. Den nya utfarten som finns uppe på risplanen underlättar för de kunder som inte har något övrigt avfall att lämna och därmed minskar också trängseln på rampen och den ordinarie utfarten, berättar Peter Westin.

Den nya uppfarten är öppen för besökare på återvinningscentralen under perioden 1 maj till 31 oktober, vilket är den tid på året då det är högsäsong för ris, jord och trädgårdsavfall. Under övriga tiden på året så är det den ordinarie utfarten vid rampen som gäller. 
– Under högsäsong är Må återvinningscentral en enorm trafikplats och därför är det viktigt att besöket och flödet genom centralen blir så säkert och rationellt som möjligt. Det ska vara lätt att göra rätt och då vill man inte sitta i onödiga bilköer, säger Peter Westin.

Förutom den nya utfarten så även ombyggnationerna inneburit att den övre delen av området där ris, gräs, jord och betong lämnas har blivit större, samt att väganvisningarna har blivit tydligare. Det finns numera även en förbindelseväg till avfallsanläggningen som ska göra att driften underlättas.

 
Dela med dig av denna artikel på: