Evenemang

Snart dags för Balansera Mera

Under vecka 40, 30 september till 6 oktober, pågår den nationella Balansera Mera-veckan med syfte att uppmärksamma och förebygga fallolyckor.

I Örnsköldsvik så bjuds seniorer och andra intresserade under veckan till föreläsningar med bland annat Per Leimar, Arne Järnbert och räddningstjänsten. Under tisdagen, som även är internationella äldredagen, hålls ett Trygghetsexpo på KomIn och under fredagen så bjuds det till anhörigcafé. 

Såhär ser hela programmet för veckan ut:

Måndag
Föreläsning med Per Leimar med Tema: Alkohol och äldre. Föreläsningen utgår från årets rapport från samarbetet IOGT-NTO, Svenska Läkare-sällskapet och Svensk Sjuksköterskeförening m.fl.

Tid: 13.00
Plats: IOGT-NTOs lokaler på Bergsgatan 8
Arrangör: IOGT-NTO

Tisdag
Trygghets-EXPO 2019! - Mässa med trygghetstema. Föreläsning med räddningstjänst kl 13.00 sedan mingel med utsällare.

Anmälan krävs för att delta och antalet platser är begränsade. Du kan klicka här för att komma till Örnsköldsviks kommuns hemsida där du kan hitta anmälan. Anmäl dig senast den 30 september. Vid anmälan ingår lotteridragning.

Tid: 13.00
Plats: KomIn
Arrangör: Örnsköldsviks kommun

Onsdag
Aktivträff med tema Balansera Mera: Kan man förebygga fall i hemmet? Kom och träffa hundförare Zonita och hennes kollega Frappe.

Tid: 13.00
Plats: Örnsköldsviks församlingshem
Arrangör: Aktiva seniorer, Svenska Kyrkan Örnsköldsvik och välfärdsförvaltningen.

Torsdag
Föreläsning med läkare Arne Järnbert och sjukgymnast Marite Saravia från Senior’s gym, Nyttan av fysisk aktivitet som senior. Underhållning och lotteri.

Tid: 18.00
Plats: Pingstkyrkans församlingsvåning
Arrangör: RPG och Afasiföreningen

Fredag
Anhörigcafé som uppmärksammar nationella anhörigdagen med två anhöriga som delar med sig av sina historier. Anna-Lena om att vårda sin demenssjuke man. Frida från Attention om att vara mamma till tre barn med NPF diagnoser samt info om Livslinjen. Träffa andra anhöriga och möt kommunens anhörigkonsulenter.

Tid: 13.00
Plats: KomIn
Arrangör: Örnsköldsviks kommun

 
Publicerat