Övrig sport

Vårby arrangerar riksfinal

Cirka 600 aktiva och ledare plus medföljande familjer kommer inta Örnsköldsvik i mars tre år i rad, 2021-2023, för att tävla i Volkswagen ungdomscup

Volkswagen ungdomscup, tidigare ICA cup, är Svenska Skidförbundets riksfinal för längdskidåkare i åldern 13-14 år. Cupen är en rikstäckande tävling som årligen korar Sveriges bästa längdskiddistrikt i den ålderskategorin. 
– Detta känns fantastiskt kul och ärofyllt, säger en glad och förväntansfull Anna Mannelqvist, ordförande i Vårby IK. Volkswagen cup kommer bli en riktig skidfest i dagarna tre för Örnsköldsvik. Det är av stor vikt att Örnsköldsvik fortsätter profilera sig som den skidort vi faktiskt är.
Örnsköldsvik kan nämligen stoltsera med att ha två föreningar med fler än 150 aktiva längdskidåkare, Vårby IK och Hägglunds Ski Team. Något som placerar Örnsköldsvik högt upp på längdskid-kartan.
– Vi har riktigt stora årskullar och har lyckats sensationellt bra med att få barn att tävla på ett lekfullt sätt i tidig ålder. 85 procent av våra aktiva tävlar regelbundet och det är vi nog rätt ensamma om i längdsammanhang, säger Anna Mannelqvist.

 

Publicerat