Du är här

2019-09-26 - Evenemang

Fortsatt kamp för klimatet

Ett år har passerat sedan Greta Thunberg startade sin skolstrejk för klimatet. Under namnet Fridays For Future har engagerade människor i hela världen på olika sätt följt Gretas exempel och Örnsköldsvik är inget undantag.
– Vi startade Fridays For Future i Örnsköldsvik förra hösten och vi börjar närma oss 300 medlemmar i vår facebookgrupp, säger Anton Landfors som är en av initiativtagarna.

Skolstrejkerna i Gretas namn har nu resulterat i att FN kallade världens ledare till ett extra insatt klimatmöte i New York i helgen och sedan fredagen vecak 38 pågår Global Week For Future med en hel vecka av strejker, manifestationer och aktioner världen över och på drygt 110 platser runt om i Sverige. Nu på fredag, 27 september, blir det manifestation i Örnsköldsvik.
– Här i Örnsköldsvik väljer vi att satsa all vår kraft på fredagens manifestation, säger Anton. Den startar på Stora Torget klockan 13.00 och det kommer att vara talare på plats. Nu hoppas vi att hela Ö-vik ställer upp tillsammans med oss. Ta med vänner och arbetskamrater, fixa ett plakat och kom så visar vi för varandra och för beslutsfattarna att vi kräver att klimatfrågorna ska tas på största allvar.

 

Dela med dig av denna artikel på: